Hem

  Böcker

  Om norrshaman

  Kurser, föredrag

  Tankar

  Kontakt

  Länkar

  Min blogg

Esoterisk shamanism

En kosmisk magi

 

ed

 

För att shamaner ska kunna spela en kreativ roll i mänsklighetens och jordens existentiella kriser måste de göra allt nytt – från grunden. För att bli relevant behöver shamanismen ta till sig och integrera kunskaper från många olika områden – alltifrån kvantfysik till djuppsykologi och ekosofi. För att det 21:a århundradets shamaner – de esoteriska shamanerna – ska kunna axla sitt globala och kosmiska ansvar behöver de öppna sig för flödet från Medvetandets mörka hav och samtidigt manifestera denna kosmiska kunskap i den ordinära verkligheten.

I Esoterisk shamanism – En kosmisk magi sammanfattar jag mina erfarenheter av 40 års shamansk verksamhet med det övergripande temat att beskriva den andlige krigarens väg till total kunskap och total frihet. Jag sammanfattar bokens etos som: Var och en sin egen shaman. Var och en för sig och Kosmos med oss.

I coronapandemins lantliga karantän ägnade jag mig under 2020 åt ett intensivt samspel med Moder Jord och den kosmiska medvetandeströmmen ur Oändlighetens aktiva sida. I arbetet med odlingarna, i bär- och svampplockning, i himmelsskådande, under stavgång och löprundor kom jag att uppleva flera mycket djupgående synkronistiska händelser och medvetandemässiga kvantsprång, som starkt bidrog till denna bok.

Förhoppningsvis kan boken bidra till att utövare av nyshamanism, av alkemi, gudinneandlighet eller västerländsk ockultism inser att de kan komma så mycket djupare och längre genom att bryta sig ut ur sina begränsande mentala ramar. Släpp fixeringen vid metoder och tekniker, gå bortom fantombilder av kraftdjur, gudar och andar, kliv ut ur de imaginära laboratorierna, höj blicken över de privatterapeutiska nivåerna och dansa med i det stora kosmiska medvetandeflödet, Det stora mysteriet. Bortom alla former finns Nagualen – det ovetbara, det kosmiska möjlighetsfältet – ursprunget för den verkligt kraftfulla kunskapen. Den här boken försöker gå på djupet med hur man kan göra sig åtkomlig för flödet ur Medvetandets mörka hav och genom djup magi manifestera denna kosmiska kunskap i den ordinära verkligheten. Det handlar om att föra in drömmandet i våra vanliga liv, att manifestera det kosmiska i det jordiska och genom oklanderligt leverne bidra till jordens och kosmos balans.

Esoterisk shamanism – En kosmisk magi (ISBN 9789163990786) är på 73 sidor, A5-format, häftad. Finns att köpa från Adlibris, Bokus eller Bokbörsen och alla möjliga andra bokhandlar eller direkt från norrshaman@gmail.com. Då är priset 150 kr + frakt = 209 kr.

Gör beställning så här:
Mejla beställningen till norrshaman@gmail.com och var noga med att skriva adressen dit jag ska skicka boken. Sätt samtidigt in beloppet på plusgiro 4229295-3 eller bankgiro 375-6038.

 

                                                                                                                         Hem