Hem

  Böcker

  Om norrshaman

  Kurser, föredrag

  Tankar

  Kontakt

  Länkar

  Min blogg

 

Sejd 7.0

Shamanism i det 21:a århundradet

IMG_5658ed

 

Den första upplagan av Sejd - en vägledning i nordlig shamanism gavs ut 1985 av förlaget Gimle och nu är det återigen dags för en ny större omarbetning. Denna nya utgåva innehåller så mycket omskrivet och nyskrivet att den fått en ny titel, Sejd 7.0: Shamanism i det 21:a århundradet. Här finns också nya kapitel om heliga platser och om Carlos Castanedas bidrag till shamanismen. De stora kosmiska kretsloppen befinner sig i en ständigt pågående dynamisk förändring. Allt är process. Allt fast förflyktigas och en del av föränderligheten sipprar även ner till mig i form av nya kunskaper och erfarenheter.

Jämfört med den första utgåvan, som präglades av Michael Harners core shamanism har jag i senare utgåvor satt in shamanismen i ett större samhälleligt, filosofiskt och evolutionärt perspektiv. Jag har arbetat in insikter som jag skaffat under drygt 30 års studier av nordisk, samisk och indiansk shamanism och genom resor i Sápmi och i Navajo Nation i sydvästra USA.

Till detta kommer mina erfarenheter av praktiskt arbete med att värna och vårda heliga platser och nya perspektiv som inspirerats av kvantfysik, alkemi och djuppsykologins tankar om synkroniciteter och arketyper. Allt detta och mer därtill har också fått mig att återvända till den kanske mest innehållsrika litteratur som har skrivits om shamanism, nämligen Carlos Castanedas svit om hans lärotid med don Juan Matus i Mexiko.

Sammantaget har detta för min del lett till ett medvetandemässigt kvantsprång som jag nu delar med mig av i ett försök att utveckla shamanismen i en kreativ riktning. Sejd 7.0 är en introduktion till shamanismens kärna, en manual och vägvisare in i shamanens sällsamma värld, samtidigt som den överskrider såväl shamanismens som alkemins och djuppsykologins begränsningar till något som jag kallar en illusionsfri shamanism. Uppgifterna i dagens värld går långt utöver vad tidigare generationers shamaner föreställde sig – det handlar om inget mindre än att bidra till såväl en global som en kosmisk balans.

Sejd 7.0 är tryckt i A5-format med limhäftat mjukband. 124 sidor. ISBN 9789151992044. Den går att beställa direkt från norrshaman@gmail.com till priset 180 kr + porto. Den finns också hos Adlibris, Bokus, Bokbörsen och alla andra möjliga bokhandlar.

Ur Mikael W Gejels recension i Gimle 5/22: ”Sejd 7.0 är en innehållsrik bok, som alla som är intresserade av den shamanska renässansen bör läsa.”

 

                                                                                                           Hem