Hem

  Böcker

  Om norrshaman

  Kurser, föredrag

  Tankar

  Kontakt

  Länkar

  Min blogg

 

Svartkonstbok 3.0

Shamanism, folklig läkekonst och kosmisk magi

 

 

Atrid Grimssons Svartkonstbok utkom första gången 1992. Detta är tredje upplagan – utvidgad och uppdaterad till en magi för det 21:a århundradet.
Svartkonst är beteckningen på den gamla folkliga magin och botekonsten. Mycket av denna magi finns samlad i så kallade svartkonstböcker – böcker där de kloka skrev ner sitt kunnande. Svartkonstbok 3.0 är en modern svartkonstbok med många konkreta beskrivningar av hur man kan få magisk kraft och insikt, hur man stämmer sig i harmoni och balans med den kosmiska medvetandeströmmen, hur man anlitar döden som rådgivare, hur magi kan användas vid sjukdom och hur den kan påverka väder och vind och även större globala och kosmiska sammanhang. Och inte minst – hur man kan skydda sig själv mot svart magi och onda anslag, som i dagens värld kan komma från oväntade håll.

Jörgen I Eriksson har tagit fram det bästa ur gamla svartkonstböcker. Han visar hur de folkliga botarna arbetade konkret med kraften och att de verkade i en uråldrig shamansk tradition. Han delar också frikostigt med sig ur sin egen rikhaltiga magiska erfarenhet.

Svartkonstbok 3.0 vill sätta in den folkliga läkekonsten och magin i ett globalt och kosmiskt shamanskt perspektiv. Om de folkliga botarnas metoder att få insikt och kraft förenas med det 21:a århundradets shamanism och med kunskaper från områden som djuppsykologi, djupekologi, kvantfysik och alkemi kan den folkliga läkekonstens ”lilla” magi bli stor magi - att utövas med ansvar och respekt.

Svartkonstbok 3.0 riktar sig primärt till personer som har ett stort praktiskt och teoretiskt intresse för shamanism och magi. Den är en manual för den som vill ägna sig åt stor magi. Den kan läsas fristående men fungerar samtidigt utmärkt som en fortsättning på de shamanska manualerna Sejd 6.0 och Runmagi och shamanism 4.0.

Svartkonstbok 3.0 – Shamanism, folklig läkekonst och kosmisk magi (ISBN 9789151992020) är på 95 sidor, limhäftat mjukband i formatet 126+178 mm. Finns att köpa från AdlibrisBokus och Bokbörsen eller direkt från norrshaman@gmail.com. Då är priset 200 kr + frakt = 262 kr.

Gör beställning så här:
Mejla beställningen till norrshaman@gmail.com och var noga med att skriva adressen dit jag ska skicka boken. Sätt samtidigt in beloppet på plusgiro 4229295-3 eller bankgiro 375-6038.

 

                                                                                                               Hem